Ordonanta urgenta Nr.84 din 23 decembrie 1997 pentru modificarea si completarea Legii nr.27/1994 privind impozitele si taxele locale

In temeiul art. 14 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

Guvernul Romaniei emite urmatoarea ordonanta de urgenta:

Art. I. - Legea nr.27/1994 privind impozitele si taxele locale, puvlicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.127 din 24 ami 1994, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:

1.Articolul 39 alineatul 1 va avea urmatorul cuprins:

,,Contribuabilii, definiti potrivit art. 3 din prezenta lege, care solicita efectuarea serviciului de reclama si publicitate pe panouri exterioare, mijloace de transport si afisaj public, pentru tigari, produse din tutun si bauturi alcoolice,exceptand berea sub 12% alcool, pe baza de contract scris, sunt obligati sa plateasca la bugetele locale o taxa de 20 % din valoarea contractului."

2.Articolul 40 alineatul 1 se abroga.

3.Articolul 42 se abroga.

Art.II. - Impozitele si taxele locale, aplicabile in anul fiscal 1998, se adopta prin hotarari, de catre consiliile locale ale comunelor, oraselor, municipiilor si sectoarelor municipiului Bucuresti, cu sprijinul organelor teritoriale specializate ale Ministerului Finantelor, pana la data de 31 decembrie 1997, avandu-se in vedere indicele de actualizare la inflatie de 200,5%, care se aplica asupra nivelurilor impozitelor si taxelor locale, stabilite in sume fixe, precum si asupra normelor din anexa nr. 1 la Legea nr. 27/1994.

Art. III. - Dispozitiile art. I pct.1 din prezenta ordonanta de urgenta se aplica incepand cu data de 1 ianuarie 1998.

Art. IV - Legea nr. 27/1994 privind impozitele si taxele locale, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu modificarile aduse prin prezenta ordonanata de urgenta, se va republica in Monitorul Oficial al Romaniei, dandu-se articolelor o noua numerotare.

PRIM-MINISTRU

VICTOR CIORBEA

Contrasemneaza

Ministru finantelor

Daniel Daianu

Ministru delegat pe langa primul-ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului si a Departamentului pentru Administratie Publica Locala,

Remus Opris